Marijn geeft fotografiecursussen, zowel op zelfstandige basis als bij Parnassos. Waarin zijn workshops zich onderscheiden, is dat hij niet alleen werkt vanuit zijn kennis als fotograaf maar ook vanuit zijn ervaring als voormalig docent in het voortgezet onderwijs.
Marijn zegt hier over: “Het is niet alleen belangrijk om bepaalde kennis in huis te hebben; de vaardigheid om die kennis over te kunnen dragen is minstens zo belangrijk. Als je iets niet begrijpt, probeer ik te begrijpen wát je dan niet begrijpt. En in plaats van je te overladen met theorie, duik ik met je de praktijk in. Want ik geloof dat dát de manier is om te leren: met een persoonlijke benadering en leren door te doen.”

Fotografie 101

Je wil graag beter worden in fotografie, je hebt een mooie camera gekocht.. En nu?
In Fotografie 101 ga ik met je op pad, en leer ik je in 3 uur tijd op een praktijk-gerichte manier de basisbeginselen van fotografie. Sluitertijd, diafragma, witbalans, brandpuntsafststand – zijn dat onduidelijke begrippen voor je? Na deze stoomcursus niet meer! Deze cursus is een kickstarter voor alle aspirerende (hobby) fotografen.

Koen:

Ik had voor mijn verjaardag een mooie camera gekregen, maar ik liet alle instellingen eigenlijk op automatisch staan. Van filmpjes op Youtube werd ik ook niet veel wijzer. Samen met een vriend heb ik een workshop bij Marijn gevolgd. Hij legt duidelijk uit, en mijn foto’s zijn stukken beter geworden!

Claudia:

Ik ben vreselijk ontechnisch, dus al dat gedoe met getallen begreep ik niks van. Marijn heeft het me op zo’n manier uitgelegd dat ik het nu wél snap! Ik spiek nog regelmatig terug in de notities, en ik heb er superveel aan gehad.
Duur: 3 uur
Individueel: € 229
Tot 3 personen: € 149 pp
Tot 6 personen: € 109 pp

Flitsen 101

Mooie foto’s maken mét flits? Kan dat?
Flitsen 101 is een praktijkgerichte workshop, waarbij ik je de basisprincipes van het werken met een (opzet)flitser bijbreng. Het eerste gedeelte bestaat uit techniek, instellingen en afkortingen. In het tweede gedeelte van de workshop gaan we in op de praktijk en leer je de theorie toe te passen. Of je nu je portretfotografie een andere look wilt geven, of dat je sfeervolle foto’s bij een evenement wilt maken: deze workshop geeft je voldoende handvaten om hiermee aan de slag te gaan.

Nikkie:

Ik heb jarenlang gefotografeerd zonder te flitsen, maar vooral omdat ik het niet aandurfde. Sinds de workshop durf ik tenminste mijn flitser te gebruiken op feestjes!
Duur: 3 uur
Individueel: € 229
Tot 3 personen: € 149 pp
Tot 6 personen: € 109 pp

Lightroom 101

Een goede nabewerking kan het verschil maken tussen “goed” en “fantastisch”.
Lightroom is een van de meest populaire programma’s voor nabewerking, en voorziet in een complete workflow: importeren, categoriseren, nabewerken, exporteren. Maar wat is nou de ideale workflow? Wat betekenen al die instellingen? Waar moet je uberhaupt beginnen? In deze 4 uur durende workshop loods ik je door een complete workflow heen. We gebruiken jouw eigen foto’s, en je leert om optimaal om te gaan met Lightroom.

Meral:

Ik had Lightroom aangeschaft, maar jeetje!. Zó veel instellingen dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Dankzij de nabewerkingsworkshop heb ik heel gestructureerd leren werken, en begrijp ik nu ook wat al die schuifjes betekenen.
Duur: 4 uur
Individueel: € 449
Tot 3 personen: € 249 pp

Cursus-op-maat

Wil je bepaalde aspecten van je fotografie verbeteren? Of wil je groepsworkshop fotografie, voor bijvoorbeeld een team-uitje of personeelsfeest? Ook dat is mogelijk. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.